Joanna

MozzarellaChicken

Translation exists on the left side of my blog!

Hej på er! Jag har precis ätit världens godaste middag, made by me and my mother. Den bestod av kycklingfilé som blivit skuren i mitten och dä la vi mozzarella. Ni får hela receptet nedanför snart. Till det en grymt god tsatsiki, sallad och pommes. 

Dagen spenderades faktiskt på stan idag, jag mötte Felle vid bussen klockan 13 och då åkte vi in till stan, kollade runt lite och kvart över två så hade Felle tid på Baresso för klippning. Blev jättesnyggt! Emma och Izza kom in till Baresso efter ett tag och sen kollade vi lite mer på stan. Åkte hem runt 15.45 och sen dess har jag nu varit hemma. Ska snart tvätta bort sminket och göra lite armhävningar (hinner inte iväg till gymmet idag), sen ska jag eventuellt kolla på San Andreas med la familia. Imorgon bär det av till Stockholm klockan 11.13 för RIX FM Festival. Ska äntligen få se bästa Albin uppträda! 

Förresten så kom jag på att jag ju inte sagt att jag är back on track med gymmandet igen! Började gymma igen igår, hade inte gymmat på typ en månad pga att jag hade såna magsmärtor, men igår tog jag tag i gymmandet och körde ett fett benpass. När jag var klar kom dock Felle till gymmet, så det slutade med 30min till på löpbandet, dock i gångtakt och lutning på bandet. Nöjd!

 

MozzarellaChicken Recipe:

Du behöver:

Kycklingfiléer, valfri mängd.
Mozzarella, jag använder riven.
Salt och Peppar

 

 

Hur:

Börja med att tina kycklingen och plocka fram det du behöver. När kycklingen tinat lite börjar du försteka kycklingen i smör. Det ger kycklingen lite färg och gör kycklingen mer smakrik. När du steker saltar och pepprar du. Gå efter ögonmått, det gör jag. Efter en liten stund plockar du ut kycklingen ur stekpannan och lägger den i en ungsform med lite olja i, eller steksmöret. Skär sedan upp kycklingen lite i mitten, där lägger du mozzarellan. Även mozzarellan är i valfri mängd. När du är klar med det skjutsar du in kycklingen i ugnen tillsammans med en annan form med pommes och låter den ligga där inne ett tag. Kolla till kycklingen då och då för att se om den är ätbar. Är den rosa fortfarande så går den inte att äta. När den är klar tar du ut den ur ugnen, lägger upp på ett fat och serverar tillsammans med tsatsiki, pommes och sallad. Smaklig måltid!

Ps. Det är jättegott att lägga ost uppepå kycklingen också, även gott att hälla skyn över kycklingen när den kommer ut ur ugnen! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas