Joanna

BLI AV MED GRÖNT HÅR (missfärgat)

 Jag misslyckades ju lite smått med en hårfärgning för en vecka sedan. Skulle gå från blond (nästan platinablont) med några slingor av mitt naturliga guldblondorangea hår, till ljusbrunt/askblont. Säger ju sig självt att håret blir grönt när man gör det hemma. Blev en blandning av brunt, grått och grönt. Inte snyggt, speciellt inte i ljuset som dem har i skolan som är gult och verkligen visar missfärgningen på så sätt. Läste att man kunde färga igen så jag gjorde det, men utan bättre resultat. Testade silvershampoo för det hade jag också läst att det funkar. 

Sen hittade jag en liten mirakelkur. Nämligen vatten och askorbinsyra. Så här gör du:

Blanda en hel påse askorbinsyra med 1 liter kallt vatten. Ställ dig i duschen och tvätta håret med shampoo om ditt hår är smutsigt. Tvätta ur shampoot och få på något sätt i askorbinsyrevattnet i ditt hår. Du kan spraya det från en sprayflaska, doppa håret i en bunke med vattnet (så gjorde jag) eller hälla det över håret. Se i alla fall till så att du får det i hela håret. Låt det sitta i cirka 2-3 minuter, längre om du vill, duscha av det, applicera balsam eller inpackning och du är klar!

Det bör även fungera på blont hår som har blivit missfärgat av klor, men är inte 100% säker på det. Läste även att man kan blanda ner askorbinsyra i shampoo.

Och så här ser förpackningen med askorbinsyra ut!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas