Joanna

Mina krav hos en blogg.

Mina "krav" när jag läser en blogg (har mest med skrivandet att göra, inte det andra):

- Stavningen är helt klart prio ett. Jag tycker verkligen inte om att läsa en blogg där personen stavar fel (alltså hela tiden, inte några enstaka fel här och där) eller särskriver.

- Jag gillar inte när folk skriver o istället för och eller &, lr när dem ska skriva eller och ida när dem ska skriva idag. Nej, antingen är ni lata eller så kan ni inte skriva ordentligt. Det är min slutsats.

- Smileysar. Alltså, okej om du använder en smiley i slutet på blogginlägget, eller i slutet av ett stycke. en att använda smileysar mitt i ett stycke efter någon mening är bara jobbigt. Speciellt när det händer flera gånger. Krav för att jag ska läsa är alltså smileys på en begränsad nivå.

- Använd for gods sake punkt och stor bokstav. 

 

Se exempel på jobbig bloggtext nedan som innehåller allt jag ogillar:

Hej! smile Idag har jag o stina varit på stan o kollat lite. Jag letade efter en smink produkt men jag hittade den inte frown får väll söka på internet sen ist tongue-out hade iaf jätte roligt o vi mst träffas snart igen. Nu sitter ja me min data o skriver det här inlägget och sen så ska jag äta kvälls mat. Blir ceasar sallad jätte gottlaughing

Hur det borde se ut:

Hej! Idag har jag och Stina varit på stan och kollat lite. Jag letade efter en sminkprodukt, men jag hittade den inte. Får väl söka på internet sen istället. Hade i alla fall jätteroligt och vi måste träffas snart igen. Nu sitter jag med min dator och skriver det här inlägget och sen så ska jag äta kvällsmat. Blir ceasarsallad, jättegott!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Känner mig lite som en språkpolis just nu, men det är såhär jag tänker hela tiden när jag läser bloggar. Är texten som i exemplet så blir det verkligen jobbigt att läsa och jag tappar intresse väldigt fort. Sen är ju det här min åsikt, andra kanske tycker helt olika, men ett bra språk är alltid viktigt, både nu och i framtiden med jobb och sådant. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas