Joanna

Serie-tips!

Nu känns det som att hösten börjar komma till Sverige på riktigt, trots att det bara är Augusti, känns ju som att det brukar vara väldigt varmt i Augusti ändå? Undrar ju vad som hänt egentligen! Tänkte i alla fall att jag skulle tipsa om mina två nya favoritserier såhär till hösten, Chicago Med och Chicago PD.

Det finns ju egentligen även Chicago Fire, men jag har inte börjat kolla på det ännu. Men alla dessa tre serier hör ju typ ihop med varandra. Chicago Fire startade först, sedan Chicago PD och sedan Chicago Med. Chicago Med finns det dock bara en säsong av men nu i September släppt säsong två. Dessa tre serier brukar göra så kallade Crossovers, där serie möter serie, så man får ofta se skådespelarna från Chicago PD/Fire/Med i någon av dem andra serierna. 

Chicago Med:

Om vi börjar med just Chicago Med då, så handlar det om akuten på sjukhuset där, ibland är det även några få andra avdelningar, dock förekommer väldigt mycket operationer i operationssalar. Man får även följa de som jobbar där och deras privata liv lite. Bland annat Dr. Mannings liv som ensamstående mamma. Jag gillade verkligen säsong ett och ser framemot säsong två!

Chicago PD:

Denna serien handlar om en specialgrupp i Chicagos polisdistrikt som heter Intelligence och leds av Hank Voight. Här löser dem mord, rån och annat. Antonio i Chicago PD's "syster" tillhör Chicago Fire, och Erin dejtar en från Chicago Fire. Jay Halstead från Chicago PD är bror till Will Halstead i Chicago Med, så där får man se crossovers, vilket är lite roligt då man får en mer verklig syn på det hela. Jag hoppas ni har fått lite insyn i vad det handlar om i båda serierna. Jag rekommenderar dem starkt!

 

PS. Ni som sett One Tree Hill ser säkert två ansikten som ni känner igen! Tjejen som står i mitten på bilden från Chicago Med spelade Jamie's nanny. Sedan spelade ju Sophia Bush (Chicago PD, sitter på stolen) Brooke.

13 augusti 2016 10:25 | Tips Tv |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas