Joanna

Kategori: Tv

Serie-tips!

Nu känns det som att hösten börjar komma till Sverige på riktigt, trots att det bara är Augusti, känns ju som att det brukar vara väldigt varmt i Augusti ändå? Undrar ju vad som hänt egentligen! Tänkte i alla fall att jag skulle tipsa om mina två nya favoritserier såhär till hösten, Chicago Med och Chicago PD.

Det finns ju egentligen även Chicago Fire, men jag har inte börjat kolla på det ännu. Men alla dessa tre serier hör ju typ ihop med varandra. Chicago Fire startade först, sedan Chicago PD och sedan Chicago Med. Chicago Med finns det dock bara en säsong av men nu i September släppt säsong två. Dessa tre serier brukar göra så kallade Crossovers, där serie möter serie, så man får ofta se skådespelarna från Chicago PD/Fire/Med i någon av dem andra serierna. 

Chicago Med:

Om vi börjar med just Chicago Med då, så handlar det om akuten på sjukhuset där, ibland är det även några få andra avdelningar, dock förekommer väldigt mycket operationer i operationssalar. Man får även följa de som jobbar där och deras privata liv lite. Bland annat Dr. Mannings liv som ensamstående mamma. Jag gillade verkligen säsong ett och ser framemot säsong två!

Chicago PD:

Denna serien handlar om en specialgrupp i Chicagos polisdistrikt som heter Intelligence och leds av Hank Voight. Här löser dem mord, rån och annat. Antonio i Chicago PD's "syster" tillhör Chicago Fire, och Erin dejtar en från Chicago Fire. Jay Halstead från Chicago PD är bror till Will Halstead i Chicago Med, så där får man se crossovers, vilket är lite roligt då man får en mer verklig syn på det hela. Jag hoppas ni har fått lite insyn i vad det handlar om i båda serierna. Jag rekommenderar dem starkt!

 

PS. Ni som sett One Tree Hill ser säkert två ansikten som ni känner igen! Tjejen som står i mitten på bilden från Chicago Med spelade Jamie's nanny. Sedan spelade ju Sophia Bush (Chicago PD, sitter på stolen) Brooke.

Southpaw

Alltså jag finner inte ord. Jag rekommenderar verkligen er alla att se filmen Southpaw. Den är lite seg till en början men när den kommer igång så är den hur bra som helst. Handlar om en kille som är en boxare och är i början av filmen mästare. Dock händer det en sak som gör att allt i hans liv förändras helt och hållet. Han går en match efter händelsen men kaosar ur totalt. Han förlorar sitt dotter till "sytemet" och socialen och måste kämpa för att få tillbaka henne. Mer vill jag inte skriva om handlingen för då avslöjar jag allting. Ni ser trailern här nedanför och den finns att se på Dreamfilm eller Swefilmer (som är tillbaka nu, woho!!). Men rekommenderar att ladda ner Popcorn Time då det är i  1080 och HD då!

23 grymma serier

Tips på 23 grymma serier kan ni hitta här: http://www.devote.se/artiklar/52/23-grymma-serier_52-4110.htm cred till Andrea Hedenstedt som har sammanställt en lista med serier. Några egna favoriter från just den listan är dessa:

 1.  Awkward. 
 2.  Gossip Girl
 3. One Tree Hill
 4. Sons Of Anarchy
 5. Modern Family
 6. The Killing (JOEL KINNAMAN ALERT!)

Andra favoriter jag har som inte står med på listan är:

 1.  Criminal Minds (!!)
 2. Hawaii Five-0 (!!)
 3. Castle
 4. NCIS:LA
 5. White Collar

 

Tips på serier och filmer

Eftersom det var lite halvdant väder igår, iallafall här i Nyköping så tänkte jag slänga in lite tips på serier och filmer. Funkar dem inte nu är det ju alldeles snart höst! Allt finns på Dreamfilm!

Serier:

Här har ni, två grymt bra serier. One Tree Hill passar så himla bra på hösten/vintern. Jag som inte dricker varken kaffe eller té brukar istället sätta mig framför OTH med ett stort glas med varm mjölk när det tillexempel regnar ute. NCIS passar perfekt för ni som gillar kriminalserier. Jag själv ÄLSKAR krim-serier och kollar just nu på NCIS, i väntan på dem nya säsongerna av Castle, Hawaii Five-0 och Criminal Minds. Ett annat tips är Gossip Girl, som jag dock inte har avslutat ännu.

FILMER:

 

 

Alltså these two movies. Angående Magic Mike XXL behöver jag kanske inte säga mer än Channing Tatum och Matt Bomer? Anyhow, mitt tips är att dra ihop tjejgänget för en Magic Mike-kväll. Snacks och två filmer med snygga killar. It's perfect! Johan Falk har nog dem flesta sett redan, men jag rekommenderar det ändå. Så himla bra film-serie!

Upp